Veelgestelde vragen

Zijn er bijwerkingen?
Het is mogelijk dat u zich na de behandeling wat loom voelt. Het kan voorkomen dat als u voor pijnklachten wordt behandeld dat de pijn even verergerd. Om eventuele bijwerkingen te voorkomen, is het belangrijk om lichamelijke en geestelijke inspanning na de behandeling te vermijden.

Wordt acupunctuur vergoed?
Veel verzekeraars vergoeden de acupunctuur behandelingen in de aanvullende pakketten geheel of gedeeltelijk. Het is belangrijk dat u uw polisvoorwaarden even nakijkt zodat u weet waar u recht op heeft. Verder stellen de meeste zorgverzekeraars dat de acupuncturist is aan gesloten bij de NVA ( Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur ). Zelf ben ik bij de NVA aangesloten.

Heb ik verwijzing van de huisarts nodig?
Nee, dit is in principe niet nodig. Maar het mag natuurlijk wel. Verder is het wel van belang dat u de huisarts op de hoogte brengt van de behandeling.

Moet je geloven dat acupunctuur werkt?
Nee, acupunctuur werkt ook zonder dat u erin gelooft. Ook baby’s en kinderen worden met acupunctuur behandeld en zij hebben geen idee of ze in een behandelingen geloven. In China maar ook in sommige Nederlandse ziekenhuizen wordt tijdens een operatie alleen acupunctuur verdoving toegepast en geen narcose. Het is in westerse medische onderzoeken bewezen dat bij sommige acupunctuur punten de aanmaak van endorfine in de hersenen wordt gestimuleerd. Deze stof lijkt op morfine en heeft een pijnstillende werking.

Als ik niet op mijn afspraak kom?
Het is belangrijk dat u uw afspraak als u verhinderd bent 24 uur van tevoren afzegt. Als u niet op de gemaakte afspraak komt dan wordt de behandeling in rekening gebracht.

Als ik klachten heb over de behandeling?
Het beste is als u niet tevreden bent over de behandeling, dat u dit met mij bespreekt. Verder is de NVA aangesloten bij de klachtencommissie Alternatieve Behandeling, waar u met uw klacht ook terecht kunt.

Contact Gegevens

Acupunctuur, NAET en Total Reset praktijk Loes van der Laarse

Adres: H. Henriquez Pimenteltuin 20
1705HW Heerhugowaard
Telefoon: 072 - 57 27 932
Email: acu@loesvdlaarse.nl
KvK: 37151643
AGBcode: 90-022335
Praktijk code: 90-001375

Behandeling uitsluitend op afspraak.
Afspraken zijn in de avonduren ook mogelijk.
Vergoedingen mogelijk uit aanvullend pakket.

Contact